Onze bereiding

“Vriesverse producten behouden hun vitaminen en mineralen beter!”

Wie vandaag door de supermarkt loopt zal een groter aandeel koelverse producten zien dan 10 jaar geleden. Dit komt omdat het koelverse segment in de loop der jaren synoniem is geworden aan gemakkelijk en gezond eten. Maar is dit ook zo?

“Vriesverse producten verdienen namelijk nét zo’n bewuste plek in het koopgedrag van de consument als koelverse producten.”

 

Veel van deze koelverse producten vereisen specifieke aandacht om ze voldoende houdbaarheid mee te geven. Vaak zijn er veel conserveermiddelen toegevoegd om het gezonde imago te kunnen waarborgen, denk bijv. aan de kleur van het product. Er komt ook vaak heel wat voedseltechnologie bij kijken om een product letterlijk “bij elkaar” te houden. Hierbij kun je denken aan het stabiliseren van deze producten tegen uitzakking, schifting of voedingszuren, en het mogelijk toevoegen van extra zout. Naast het stabiliseren, remt dit ook de microbiologische groei (schimmels).

“Vries verse producten zijn vaak het ‘ondergeschoven kindje’ in de winkels en helaas ook in de perceptie van menig consument.”

Wellicht nodigt het in de winkels niet zo uit om voor vries vers te kiezen, aangezien deze producten vaak achter gesloten deuren, met flink wat condens, verstopt zijn. Als je dit vergelijkt met alle koelverse producten in open koelvakken aan het begin van elke winkel, is het duidelijk waar de focus op ligt in de supermarkt. En dat is jammer.

Vriesverse producten verdienen namelijk nét zo’n bewuste plek in het koopgedrag van de consument als koelverse producten. Om deze balans recht te trekken tussen koelverse producten en vriesverse producten kun je concluderen, dat de twee elkaar goed aanvullen als het gaat om optimale productkwaliteit, houdbaarheid en gemak. Daar waar vriesvers goed samengaat met stevige ingrediënten zoals sperziebonen, garnalen, kip en zalm, kan rundvlees met gegrilde courgette en sla beter bewaard blijven voor het koelverse domein.

Wij werken het liefst zonder conserveermiddelen voor onze doelgroep. Onze maaltijden worden mede hierdoor ingevroren aangeleverd.

Wij werken het liefst zonder conserveermiddelen voor onze doelgroep. Onze maaltijden worden mede hierdoor ingevroren aangeleverd.